Παρέμβαση στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Το πρωί της 25ης Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Εβρου στην Αλεξανδρούπολη. Κατά την παρέμβαση σύντροφοι και συντρόφισσες μοίρασαν κείμενα στους παρεβρισκόμενους εντός των γραφείων, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα.
Το κείμενο που μοιράστηκε:

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις 08/01 πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την μεταγωγή του στις
φυλακές Κορυδαλλού. Σε αντίθεση με τα ψεύδη που διαδίδει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός (κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε.) ο απεργός πείνας δεν διεκδικεί τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του, ούτε ευνοϊκή μεταχείριση. Διεκδικεί την εφαρμογή ενός νόμου που ψηφίστηκε απολειστικά για αυτόν. Ο νόμος αυτός ορίζει οτι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία δεν μπορούν να εκτίσουν ποινή σε αγροτικές φυλακές, αλλά μετάγονται υποχρεωτικά στο προηγούμενο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατούνταν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος κρατούμενος εκτός του Κουφοντίνα που να υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία.
Σύμφωνα με το νόμο, λοιπόν, θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρισκόταν πριν τις αγροτικές φυλακές. Αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε εκτός, στις φυλακές Δομοκού, μετά από πλαστογραφία εγγράφου. Υπεύθυνη για το πλαστό έγγραφο είναι η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου. Ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Σοφία Νικολάου ψεύδονται διαρκώς και αποποιούνται τις ευθύνες για την παράνομη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα, λέγοντας πως δεν είναι αυτοί οι αρμόδιοι για την επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό.
Ύστερα από 46 ημέρες απεργίας πείνας, την Δευτέρα 22/02 ο αγωνιστής προχώρησε και σε απεργία δίψας με την άρνηση χορήγησης νέου ορού ενυδάτωσης. Η όξυνση του αγώνα του ήταν η μόνη κατάλληλη απάντηση απέναντι στη μεθοδευμένη επίθεση του κράτους. Μια επίθεση που πέρα από την προσωπική εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα, επιχειρεί να εδραιώσει την κατασταλτική μανία με την οποία θα αντιμετωπίζονται όσοι και όσες στέκονται απέναντι σε αυτό το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης.
Την Τρίτη 23/02 η εισαγγελία πρωτοδικών Λαμίας κοινοποίησε μια απόφαση στην οποία κάνει λόγο για «λήψη κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων προς αποτροπή άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, με συνθήκες που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας του κρατουμένου». Μια ανακοίνωση που είναι έτσι διατυπωμένη που μπορεί να μην θέτει ρητά την αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας, παρόλα αυτά αφήνει το περιθώριο για διάφορες ερμηνίες.
Η μέθοδος της αναγκαστικής σίτισης, που με βάση τη Διεθνή Αμνηστία, τον ΟΗΕ και την ιατρική δεοντολογία αποτελεί βασανιστήριο, απορρίφθηκε από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας. Για εμάς είναι και κάτι παραπάνω από βασανιστήριο. Είναι η απόλυτη καταστολή όλων όσων αγωνίζονται που σαν έσχατο μέσο αγώνα έχουν βάλει μπροστά την ίδια τους τη ζωή. Είναι η αναβάθμιση της καταστολής που ζούμε όλοι και όλες μας καθημερινά, με τα πρόστιμα στις διαδηλώσεις, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις, τα στημένα κατηγορητήρια και τους νόμους που ισχύουν μόνο για εμάς και όχι για τους μαρινάκηδες, τους εφοπλιστές και τους βιαστές.
Ο Κουφοντίνας πια διανύει την 49 η ημέρα απεργίας πείνας και την 4 η ημέρα απεργία δίψας. Από τις 16/2
βρίσκεται σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Για οτιδήποτε έχει συμβεί ή θα συμβεί στην υγεία του Δ.Κουφοντίνα, αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που εξαντλεί τις εκδικητικές και ρεβανσιστικές ορέξεις της πάνω στο σώμα του απεργού, καταπατώντας μέχρι και τους ίδιους της τους νόμους. Αυτοί που δολοφονούν τον Δ. Κουφοντίνα είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους δολοφονούν καθημερινά τόσους ανθρώπους της τάξης μας με την έλλειψη μέτρων κατά της πανδημίας, την ανεργία, την αστυνομική βία.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ