Αλληλλεγγύη στους συλληφθέντες/εισα, αλληλεγγύη στην Κατάληψη Libertatia

Στις 21/01/18, περίπου 90.000 οργανωμένα και μη φασιστοειδή ξεμύτισαν από τις τρύπες τους και ξέσπασαν σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κανένας/καμία δε μπορεί να απαρνηθεί το φασιστικό και ρατσιστικό ποιόν  της συγκέντρωσης αφού μαζεύτηκαν νεοναζιστικές/χουντικές οργανώσεις, ορθόδοξοι φονταμενταλιστές, ακροδεξιοί βουλευτές & λοιπά σιχαμερά πολιτικά πρόσωπα πλάι σε χιλιάδες ανεγκέφαλους μακεδονολάγνους. Φυσικά τα αποτελέσματα της συγκέντρωσης ήταν μηδαμινά ως προς το πολιτικό σκηνικό, και αν κάτι επιτέχθηκε ήταν η τόνωση του εθνικισμού, η ανάδειξη φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων και προσώπων π.χ Φράγκος Φραγκούλης. Παρ’όλα αυτά το πανηγυράκι αυτό αποτέλεσε πάτημα για σειρά θρασύδειλων φασιστικών δράσεων για τις οποίες επιρρίπτουμε ευθύνες όχι μόνο στους δράστες αλλά σε κάθέναν και καθεμιά που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο καθώς δίχως τις πλάτες αυτών και των μπάτσων, φασίστες δε θα τολμούσαν να δραστηριοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη σε αυτή την κλίμακα. Έτσι λοιπόν χρυσαυγίτες βεβήλωσαν μνημείο του ολοκαυτώματος και πλάι με άλλα φασιστοειδή την έπεσαν στην αντισυγκέντρωση στην Καμάρα. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 3 επιθέσεις, μια στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο σχολείο (ΕΚΧΣ) και δυό στην κατάληψη Libertatia την οποία έκαψαν ολοσχερώς!

 

Για τις επιθέσεις στον ΕΚΧΣ και Libertatia.

 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, πορεία φασιστών και φασιστο-χουλιγκάνων που όδευαν προς τα κει, επιτέθηκαν στον ΕΚΧΣ απ’όπου απωθήθηκαν επιτυχώς από την περιφρούρηση της κατάληψης. Στη συνέχεια επιτέθηκαν 2 φορές στην κατάληψη Libertatia με τελικό αποτέλεσμα να κάψουν αυτό το κτίριο ιστορικής και κινηματικής σημασίας. Όλες οι ενέργειες έγιναν υπό την συνοδεία και διακριτική παρατηρητικότητα των μπάτσων. Φυσικά αν βρίσκονταν άτομα εκεί μέσα πιθανόν να είχαμε νεκρές/ούς. Ξεκάθαρος λόγος που κράτος και παρακράτος πολεμάνε λυσσαλέα τους αυτοοργανωμένους χώρους είναι ότι μέσα από αυτούς προτάσσεται μια νέα μορφή οργάνωσης της κοινωνίας πάνω στις αξίες της ισότητας, ελευθερίας & αλληλεγγύης και προάγεται η αντίσταση σε κάθε τι που μας καταπιέζει στην καπιταλιστική μηχανή. Η κατάληψη Libertatia από το 2008 έχει συνεχή αντιφασιστική/αντικαπιταλιστική δράση, παρέχει έμπρακτη στήριξη και συνεισφορά σε εγχειρήματα που προτάσσουν την αυτοδιαχείριση και
άλλους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες και μέσα στο κτίριο στεγάζονταν μια πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη πολιτικής και ιστορικής φύσης.
Για τις/ούς 5 συλληφθέντες/είσες.
Την επόμενη της συγκέντρωσης και του εμπρησμού, κατά τη διάρκεια της δυναμικής πορείας αλληλεγγύης για την Libertatia, μπάτσοι επιτέθηκαν, την έσπασαν στα 2 και προβήκαν σε 5 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Κατηγορήθηκαν για 7 πλημμελήματα και 1 κακούργημα! Τελείως ειρωνικα τους προσάπτεται από εισαγγελεία και μπάτσους κακούργημα για εμπρησμό, κάτηγορια η οποία επίσης είναι τελείως ψευδής και εξοργιστικα συγκαλυπτικη για τον εμπρησμό
ολοκλήρου κτίριου για τον οποίο δεν συνέλαβαν απολύτως κανέναν/καμία. Οι σύντροφοι μας κρατούνται μέχρι την Παρασκευή για να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν. Έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας.

 

Κυβέρνηση, κράτος και παρακράτος είναι σε μια συνεχή προσπάθεια εξόντωσης των αγωνιστών και των ιδεών τους γιατί αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο τους στο τσάκισμα και την υποταγή των από τα κάτω, των καταπιεσμένων, των εν δυνάμει επαναστατημένων. Δεν αρκεί κανένας εμπρησμός για να σταματήσει η δράση της κατάληψης Libertatia, αντιθέτως η αντιφασιστική δράση αυτών και όλων εμάς θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά. Στη Θεσσαλονίκη μια ιστορικά πολυπολιτισμική πόλη  δε χώρεσε ποτέ ο φασισμος και ο εθνικισμός και αυτό δεν αποτέλεσε παρά ένα πυροτέχνημα πριν ξαναεξαφανιστούν τα εθνίκια και τα χουλιγκάνια και αφήσουν τον δρόμο σε αυτούς που με καθημερινή δουλειά μηχανεύονται την κοινωνική επανάσταση.

 

Κι εμείς εδώ στην Αλεξανδρούπολη θα πεισμώνουμε περισσότερο μέχρι να καθαρίσει η πόλη και ο πλανήτης από τον καπιταλισμό και τον φασισμό.

Για τον κομμουνισμό και την αναρχία

Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες και τη μια συλληφθείσα
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia
Κανένα έθνος δεν μας ενωνει
Κανένα όνομα δε μας χωριζει