Η κουλτούρα της αυτοοργάνωσης στην διασκέδαση μας

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΣ

 

Η διασκέδαση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και χρειάζεται να την προσδιορίσουμε αυτόνομα, να την πραγματώσουμε όπως εμείς τη θέλουμε και τη νιώθουμε, να την επανοικειοποιηθούμε και να την απελευθερώσουμε. Στο κάτω-κάτω για να περάσουμε πραγματικά καλά χρειάζεται εμείς να ορίσουμε τον τρόπο που θα γλεντήσουμε κι όχι αναγκαία να διαλέξουμε από τις υπάρχουσες εμπορευματικές επιλογές. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε ότι αυτές οι συστημικές επιλογές μας επιβάλλονται ώστε να γίνουμε πιο παραγωγικοί/ές στις δουλειές μας,να ‘’γεμισουμε τις μπαταριες μας’’ και να εκτονωθούμε ελεγχόμενα πριν επιστρέψουμε στην εργασιακή μονοτονία. Ακόμα κι ως άνεργοι/ες θέλουν να χρηματοδοτούμε και να συντηρούμε, από το υστέρημά μας, τη βιομηχανία της διασκέδασης χωρίς φυσικά να ενδιαφέρει αφεντικά και κράτος για το αν περνάμε πραγματικά καλά.

Η αυτοοργανωμένη διασκέδαση είναι μια πράξη δημιουργική, καθώς και πολιτική. Για εμάς η παρακολούθηση μιας εκδήλωσης δεν συνεπάγεται την υποχρεωτική εισφορά ενός οικονομικού αντιτίμου. Προσπαθούμε να δημιουργούμε με τους δικούς μας όρους τις συνθήκες για να διασκεδάσουμε μακριά από τις ιεραρχικές σχέσεις αφεντικών-σερβιτόρων, σερβιτόρων-πελατών και χωρίς τη συμμετοχή χορηγών, σεκιουριτάδων και ειδημόνων της διασκέδασης. Σε κάθε εκδήλωση υπάρχουν έξοδα(εκτύπωση αφισών, μετακίνηση και διατροφή μουσικών, ηχητικός εξοπλισμός, συντήρηση του χώρου κλπ) τα οποία καλύπτονται από την ελεύθερη συνεισφορά στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης. Τα όποια επιπλέον έσοδα διατίθενται για τη συντήρηση του χώρου και στήριξη πολιτικών εκδηλώσεων και αναγκών. Σε τέτοιες εκδηλώσεις τα έσοδα οφείλονται κυρίως στην άμισθη, συλλογική και χωρίς προσωπικό κέρδος εργασία όσων συμμετέχουν στην κατάληψη.

Και την ώρα που αφεντικά και κράτος καταγγέλουν και καταστέλλουν τη δική μας αυτοοργανωμένη διασκέδαση, επιτρέπουν στις περισσότερες περιπτώσεις, άμισθη υπερεργασία υπαλλήλων καταστημάτων ώστε να στήσουν lifestyle πανηγυράκια, όπως τις λευκές νύχτες. Παράλληλα η συμπεριφορά των συμμετεχόντων καλουπώνεται, σχηματίζοντας ένα ψεύτικο χαμόγελο στα πρόσωπά τους,  μιας και οι επιλογές τους πρέπει να ταιριάζουν βάσει των εμπορικών προτύπων της εποχής.Γιατί λοιπόν να στήσουμε άλλο ένα αυτοοργανωμένο μπαρ και άλλη μια προβολή ταινίας; Επειδή συνειδητά έχουμε επιλέξει να απενοχοποιήσουμε την ευχαρίστησή μας σε ένα κόσμο μίζερο και αγέλαστο που έχει μετατρέψει τα πάντα σε οικονομικό κέρδος. Σε αυτόν τον κόσμο, ανάμεσα στα ήσυχα και σκοτεινά βράδια των νοικοκυραίων, γινόμαστε το ουρλιαχτό του αδέσποτου. Στην κοινωνία των ζόμπι του κινητού, της τιβί και της θρησκείας είμαστε τα τελευταία ζωντανά κύτταρα με τη δική μας κουλτούρα αυτοοργανωμένης διασκέδασης.

ΥΓ: Να επαναλάβουμε  ότι στο χώρο της κατάληψης δεν ανεχόμαστε προσβλητικές συμπεριφορές προς ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομο/Αμφιφυλόφιλους, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) και  εν γένει ρατσιστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές.   Θεωρούμε αυτονόητο ότι πράξεις όπως η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών δεν είναι ανεκτές στο χώρο της κατάληψης.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟΥ