Κανένας εμπρησμός δε μας σταματά, Μικροφωνική την Παρασκευή 7/9

Την Παρασκευή 7/9 έγινε μικροφωνική στον χώρο του αναγνωστηρίου και μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο σχετικά με τον εμπρησμό της Κατάληψης Παλιού

Η κατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου για εμάς είναι ένας χώρος απελευθερωμένος από εξουσία και τα κατάλοιπα της, δηλαδή τον ρατσισμό, τον σεξισμό και κάθε είδους καταπίεση. Βάση αυτού αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε στόχος κάθε φασιστικού και παρακρατικού μηχανισμού, όπως έγινε και χθες, Τετάρτη 5/9 στην κατάληψη μας η οποία δέχθηκε εμπρηστική επίθεση το βράδυ στο μεσοδιάστημα 10:30-11:00. Η φωτιά δεν εξαπλώθηκε γρήγορα ,με την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής μετά από τηλεφώνημα από γείτονες, με αποτέλεσμα ο χώρος μας και η γειτονιά μας να μείνει ασφαλής. Το χτύπημα είναι εμφανές πως ήταν προσχεδιασμένο, αφού θρασύδειλα περίμεναν την αποχώρηση μας από την κατάληψη και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακολούθησε η επίθεση που κατέληξε σε εμπρησμό. Να σημειωθεί ότι πέρα από τις ζημιές στον υλικό μας εξοπλισμό, κύριος στόχος ήταν το αρχείο και  η βιβλιοθήκη μας, γεγονός που υποδηλώνει τις σκοταδιστικές τους τάσεις.

Τέτοιες τακτικές δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας συσπειρώνουν και εδώ και τώρα καλούμε την γειτονιά να στηρίξει πολυμορφικές εστίες αλληλεγγύης και να αντισταθεί στον φασισμό και ότι τον γεννά.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

Καταληψίες, αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι