ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/2, 19:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

[…] Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να αντιληφθούμε ότι οι λαοί, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και πως ο βασικός μας εχθρός, στη δική μας γωνιά του πλανήτη, είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό κίνημα που θα ακυρώσει τις πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, θα βάλει φρένο στην συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Σαχέλ, θα εναντιωθεί στην παρουσία δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα και σε μία σειρά άλλες περιοχές τις οποίες έχουν μετατρέψει σε περάσματα και ορμητήρια θανάτου. Ένα κίνημα που θα στοχοποιεί τα μεγάλα ενεργειακά έργα που συγκεντρώνουν το γεωπολιτικό ενδιαφέρον και αυξάνουν τις πιθανότητες επέμβασης από ανταγωνιστικές δυνάμεις, την κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών που ροκανίζει πόρους που θα μπορούσαν να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες, τον μιλιταρισμό, την υποχρεωτική στράτευση, την εμπλοκή του στρατού σε κοινωνικά ζητήματα, την ίδια την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους. Είναι ώρα να γίνει κτήμα στο σύνολο της κοινωνικής βάσης ότι με τη συμμετοχή σε κάποιο πόλεμο δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, ότι έχουμε κάθε λόγο να μπλοκάρουμε και να αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στα σχέδια για τα νέα σφαγεία που μας ετοιμάζουν, αλλά και το ότι ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να παλέψουμε για να μετατρέψουμε τους επερχόμενους ιμπεριαλιστικούς και διακρατικούς πολέμους σε ταξικούς και επαναστατικούς.

Με το καπιταλιστικό σύστημα να έχει χρεοκοπήσει, το μέλλον των λαών του κόσμου είναι προδιαγεγραμμένο. Από την νοσούσα οικονομία , την καταστροφή του φυσικού κόσμου και τις πανδημίες, τη διαιώνιση της εξαθλίωσης, της φτώχειας, των διαχωρισμών, την ακρίβεια που διαλύει τα, ήδη πενιχρά, εισοδήματά μας μέχρι τους πολέμους που θα κληθούμε να χύσουμε το αίμα μας. Ο κόσμος τους καταρρέει και προς το παρόν καταρρέει στα κεφάλια μας. Σήμερα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Ο αγώνας για την επίτευξη μιας κοινωνίας χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά περνά μέσα από την ταξική και πολιτική οργάνωση της κοινωνικής βάσης.

Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό (Ξάνθη) | Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη) | αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” (Πάτρα) | Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις:

Αθήνα Σάββατο 19/2 στις 12.00 στο Μετρό Ευαγγελισμός

Θεσσαλονίκη Παρασκευή 18/2 στις 18.30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Πάτρα Σάββατο 18/2 στις 12.00 στην Πλατεία Όλγας

Ξάνθη 19/2 στις 13.00 στα Προκάτ

Αλεξανδρούπολη 18/2 στις 19.00 στο Αναγνωστήριο