ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2, 18:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς το Κίεβο ενώ έχουν σημειωθεί πολλαπλές εκρήξεις και διαδοχικοί βομβαρδισμοί. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες των τελευταίων ημερών, τόσο από την πλευρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όσο και από την πλευρά της Ρωσίας, κλιμακώθηκαν σήμερα με την ρωσική εισβολή, σημαίνοντας την έναρξη μιας πολεμικής εμπλοκής στην περιοχή.

Οι διακρατικοί ανταγωνισμοί των δύο κυρίαρχων σχηματισμών, Η.Π.Α./ΝΑΤΟ – Ρωσίας/Κίνας, εδαφικοποιείται αυτή τη στιγμή ,και πάλι, στην Ουκρανία. Ο έλεγχος των κοιτασμάτων και των ενεργειακών περασμάτων καθώς και το μπράντεφερ μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ για τον έλεγχο της Ουκρανίας αποτελούν τη βάση των πολεμικών σχεδιασμών. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωατλαντική συμμαχία, περικυκλώνοντας την Ρωσία και αναχαιτίζοντας τον ρωσοκινεζικό άξονα, ενώ η Ρωσία προσπαθεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην περιοχή. Στη σύγκρουση αυτή ξεκάθαρη θέση παίρνει το ελληνικό κράτος, όπως φάνηκε και μετά την επίσκεψη του Υπεξ Ν.Δένδια. Για άλλη μια φορά είναι έτοιμο να λειτουργήσει σαν ορμητήριο, σφιχτά προσδεδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ προσπαθώντας να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπως και η βάση στην Σούδα, σύμφωνα με δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Μπάιντεν, Μ. Κάρπεντερ, είναι πιθανό να συμμετάσχουν στην πολεμική εμπλοκή στα ουκρανικά σύνορα, το πρώτο με μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού. Δεν είναι η πρώτη φορά, που το ελληνικό κράτος είναι έτοιμο να συνδράμει με τον τρόπο που μπορεί σε άλλη μια πολεμική σύρραξη, συμμετέχοντας στο σφάγιασμα λαών για τα συμφέροντα των ισχυρών, όπως είχε κάνει με τη συμμετοχή της βάσης στην Σούδα στο πόλεμο στην Συρία.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Τα κέρδη και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, αιματοκυλούν τους ανθρώπους της τάξης μας. Οι λαοί, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ο βασικός μας εχθρός, στη δική μας γωνιά του πλανήτη, είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ. Είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα ταξικό και διεθνιστικό, πλατύ και μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που σε κοινούς βηματισμούς με τους λαούς της περιοχής θα βάλει φρένο στην πολεμική προετοιμασία που συντελείται, που θα αναμετρηθεί με τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό στα μετόπισθεν, που θα ακυρώσει την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκο ορμητήριο.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου