ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 1/3 19:00 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ

Στις 25/02, το πρωί ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στο Κίεβο, ενώ έχουν σημειωθεί πολλαπλές εκρήξεις και διαδοχικοί βομβαρδισμοί, με χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και άλλους τόσους να έχουν χάσει την ζωή τους. Η κατάσταση στην Ουκρανία, εδώ και καιρό, μύριζε μπαρούτι. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες των τελευταίων ημερών, τόσο από την πλευρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όσο και από την πλευρά της Ρωσίας, κλιμακώθηκαν με την ρωσική εισβολή, σημαίνοντας την έναρξη μιας πολεμικής εμπλοκής στην περιοχή.

Οι διακρατικοί ανταγωνισμοί των δύο κυρίαρχων σχηματισμών, Η.Π.Α./ΝΑΤΟ – Ρωσίας/Κίνας, εδαφικοποιείται αυτή τη στιγμή ,και πάλι, στην Ουκρανία. Ο έλεγχος των κοιτασμάτων και των ενεργειακών περασμάτων, καθώς και το μπράντεφερ μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ για τον έλεγχο της Ουκρανίας αποτελούν τη βάση των πολεμικών σχεδιασμών στην περιοχή. Στη σύγκρουση αυτή ξεκάθαρη θέση παίρνει το ελληνικό κράτος, που για ακόμη μια φορά, είναι έτοιμο να λειτουργήσει σαν ορμητήριο, σφιχτά προσδεδεμένο στο άρμα του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Όπως δήλωσε , άλλωστε, και ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, Μ.Κάρπεντερ, τόσο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όσο και η βάση στην Σούδα, είναι πιθανό να συμμετέχουν στην πολεμική εμπλοκή. Συγκεκριμένα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού και πολεμικού εξοπλισμού. Ήδη, αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, η αποστολή αμυντικού υλικού με 2 C-130, τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, μεταφέροντας πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και εκτοξευτές, ενώ είναι υπό συζήτηση και η αποστολή επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών.

Η ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε έναν ακόμα πόλεμο, όπως συνέβη με την εμπλοκή του στον πόλεμο στη Συρία μέσω της βάσης στην Σούδα, σημαίνει συμμετοχή στο αιματοκύλισμα των λαών για τα γεωπολιτικά «παιχνίδια» των κρατών και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, όσο και την μετατροπή του ίδιου του ελληνικού κράτους σε στόχο. Συγκεκριμένα, για την πόλη μας, βλέπουμε πλέον να διαψεύδεται στην πράξη το αφήγημα για την δήθεν ασφάλεια που θα εξασφάλιζε στην περιοχή η μόνιμη παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Οι απέραντες νατοϊκές βάσεις, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά νατοϊκών στρατευμάτων και η συνεχώς αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση, μετατρέπει την πόλη σε σημαντικό στόχο, φέρνει την βαρβαρότητα του πολέμου ακόμα πιο κοντά μας.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Τα κέρδη και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, αιματοκυλούν τους ανθρώπους της τάξης μας, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Οι λαοί, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ο εχθρός μας, βρίσκεται στη δική μας γωνιά του πλανήτη, είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε., μέσα στο ΝΑΤΟ. Είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα ταξικό και διεθνιστικό, πλατύ και μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που σε κοινούς βηματισμούς με τους λαούς της περιοχής θα βάλει φρένο στην πολεμική προετοιμασία που συντελείται, που θα αναμετρηθεί με τον φασισμό, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό στα μετόπισθεν, που θα ακυρώσει την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκο ορμητήριο.

 

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου