ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ JUMBO ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΩΝ JUMBO

Την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και παλιότερων αντεργατικών νόμων έρχονται να επιβεβαιώσουν οι 26 σελίδες του εσωτερικού κανονισμού εργασίας στα Jumbo, όπως καταγγέλει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα σημειώνεται στην ανακοίνωση:
Σχετικά με την κύρωση Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας του προσωπικού της Εταιρείας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
ένα βήμα μπροστά στην εργοδοτική ασυδοσία ο mr. 7ημερο – 12ωρο!
Εργασιακή γαλέρα και ασυδοσία, αυτό αποτυπώνεται στις 26 σελίδες του εσωτερικού κανονισμού εργασίας της jumbo, ο οποίος πρόσφατα επικυρώθηκε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των άθλιων ατομικών συμβάσεων εργασίας που αναγκάζονται να αποδεχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Είναι ένας εσωτερικός κανονισμός εργασίας που επιβεβαιώνει τις δεκάδες καταγγελίες μας και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη φόρα που έχει πάρει η εργοδοσία στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας πατώντας στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο το τερατούργημα Χατζηδάκη.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κανονισμό εργασίας η εταιρεία μπορεί:
— Με βάση το άρθρο 14, παρ 1β. να προσδιορίζει τη θέση εργασίας, να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη.
— Με βάση το άρθρο 15, παρ.1 να ορίζει τη διάρκεια της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας, τις ώρες έναρξης και λήξεως της εργάσιμης ημέρας, τις διακοπές εργασίας του προσωπικού της και το σύστημα εργασίας. Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει ότι ως χρόνος εργασίας θεωρείται αποκλειστικά και μόνο εκείνος, κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί. Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δεν χωράει το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α).
— Με βάση το άρθρο 18, παρ. 1 ο χρόνος και η σειρά χορηγούμενης τμηματικά αδείας ( καλοκαίρι και χειμώνα) καθορίζεται από την Εταιρεία! Και η άδεια των εργαζόμενων καταπώς βολεύει την εργοδοσία και φροντίζει αυτό να μας το κάνει λιανά σε διάφορα σημεία του κειμένου για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
— Με βάση το άρθρο 33 η εταιρεία φέρει την ιδιότητα του “Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων “. Δηλαδή μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.
— Με βάση το άρθρο 46 η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο ” στον παραβάτη –εργαζόμενο ” αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του.

Τα αφεντικά του Jumbo μπορεί να ισχυρίζονται πως οι κανονισμοί αυτοί βασίζονται πάνω σε ψηφισμένους εργασιακούς νόμους και στα πλαίσια «νομιμότητας», αλλά εφαρμόζουν άτυπα και κανονισμούς με στόχο την εξόντωση των εργαζομένων με αδήλωτες ώρες εργασίας και κλεμμένα ρεπό. Έτσι, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν 8ώρα τις ανοιχτές Κυριακές, τα οποία θα δηλωθούν ως 6ωρα έτσι ώστε τα αφεντικά να μην χρειάζεται να δικαιολογήσουν 2 ρεπό στους εργαζομένους τους. Και , βέβαια, για να την βγάλουν καθαροί ακόμα και σε περίπτωση ελέγχου, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν χωρίς να φοράνε το ταμπελάκι τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αφεντικά του Jumbo επιχειρούν τα σκληρύνουν τους εργασιάκους όρους στο κάτεργο τους. Πέρσυ, είχαν επιχειρήσει να φέρουν από το παραθυράκι , πριν τον νόμο Χατζηδάκη, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως το κεφάλαιο πιέζει για ολοένα και χειρότερες εργασιακές συνθήκες και κατάργηση κεκτημένων αιώνων, με σκοπό να αυξήσει τα κέρδη του , και το πως τις ανάγκες αυτές του κεφαλαίου έρχεται να νομιμοποιήσει το κράτος ,μέσα από τους νόμους που ψηφίζει.
Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση που εξαπολύει ο Βακάκης και συνολικότερα το κεφάλαιο στα εργασιακά δικαιώματα μας, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση στη βάση και η αντίσταση μας. Να μπλοκάρουμε με τους αγώνες μας τους αντεργατικούς νόμους-εκτρώματα και να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου