Αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση. Κυριακή 24/11/19 στις 10:30 στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αλεξανδρούπολης

 

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Τον τελευταίο καιρό κράτος και παρακράτος πορεύονται χέρι χέρι στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, με μια συνθήκη να δημιουργείται και να γίνεται εμφανής: το ένα συμπληρώνει το άλλο! Στα σύνορα καθημερινά μαθαίνουμε για «ναυάγια» λέμβων και εμβολισμούς από το λιμενικό ,ενώ στην Εγνατία οι καταδιώξεις και τα ανθρωποκυνηγητά, συνήθως, με κάποιο νεκρό ή τραυματία είναι η νέα κανονικότητα. Οι τυχεροί που γλιτώνουν τον θάνατο έρχονται αντιμέτωποι έπειτα με μια νέα κόλαση : την ατελείωτη αναμονή στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» , τα ασφυκτικά γεμάτα κέντρα κράτησης με τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής, τα συχνά περιστατικά βιασμών και οι θάνατοι εξαιτίας ατυχημάτων. Η κρατική πολιτική έχει ταυτότητα και είναι ξεκάθαρα αντιμεταναστευτική! Ακόμα και η ύπαρξη καταλήψεων στέγασης προσφύγων ως μια καλύτερη προοπτική για τις ζωές αυτών των ανθρώπων πλέον δεν υπάρχει αφού η κατασταλτική πολιτική του κράτους τους στερεί αυτή την επιλογή. Ταυτόχρονα, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως η ατζέντα της κυβέρνησης έχει και νέο κύμα εξελίξεων με κλείσιμο των κέντρων υποδοχής και ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση των προσφύγων/μεταναστών μέσα σε κλειστά camp και βραχονησίδες! Αυτό για μας σημαίνει πως οι ήδη τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης τους πρόκειται να ζορίσουν ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα , φασίστες, ναζί και λοιποί «πατριώτες» βρίσκουν πάτημα να ξαναβγούν στον δημόσιο χώρο με την ταμπέλα του αγανακτισμένου πολίτη δίνοντας την κοινωνική νομιμοποίηση σε φασιστικές επιθέσεις και λογικές όπως η ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη μαθητή στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Δεν θα θρηνήσουμε κι άλλο νεκρό , αλλά απεναντίας θα σταθούμε μαχητικά απέναντι σε φασίστες και μπάτσους , όσο κυνηγούν και δολοφονούν μετανάστες και μετανάστριες. Ξεχασμένες φασιστοφιέστες και μπάρμπεκιου έξω από τα camp προσφύγων όχι μόνο μας εξοργίζουν αλλά μας θυμίζουν άλλες εποχές , όταν οι ναζί έψηναν κρέατα δίπλα στους μισοπεθαμένους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ίδια πρωτοβουλία πάρθηκε και εδώ στην Αλεξανδρούπολη από ντόπιους φασίστες, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κοινωνικό αναβρασμό. Το μήνυμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο : έξω οι φασίστες και οι «γιορτές» τους από την πόλη μας και από κάθε δημόσιο χώρο!

Ο φασισμός και ο ρατσισμός ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό χρησιμοποιείται συνεχώς για να πετύχει τον περαιτέρω διχασμό της κοινωνίας, αποπροσανατολίζοντας συνεχώς την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα και τον πραγματικό εχθρό. Με πρίσμα την εθνική ενότητα και τη θρησκεία καλλιεργείται μια νοοτροπία που υπαγορεύει ότι ο εχθρός είναι εκτός συνόρων και μια ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι ενιαίο που πρέπει να διατηρηθεί- εδώ ο εθνικός κορμός – αφού το πρόβλημα σύμφωνα με τους φασίστες-εθνικιστές είναι η ισλαμοποίηση της χώρας μας. Τον πρώτο λόγο για την έξαρση της ισλαμοφοβίας φυσικά τον έχει το ελληνικό κράτος με τη συνεχή προσπάθειά του να αναδείξει ως τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδας τους μουσουλμάνους Τούρκους. Στη συνέχεια οι προσφυγικές ροές ήταν η εύκολη λύση. Σε συνδυασμό με τη δράση του ISIS, οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες ή ως ο λόγος αλλοίωσης του ελληνικού πολιτισμού και των δυτικών αξιών. Εκεί φασιστικές ομάδες παίρνουν την ευκαιρία να βγουν στο δρόμο(είτε ψηφοθηρικά είτε με χουλιγκανίστικες λογικές), ενώ οι κυβερνήσεις ακούγοντας τα εξαγριωμένα πλήθη περί αλλοίωσης πληθυσμού έχουν τη δυνατότητα να συμπεριφερθούν με ακόμα μεγαλύτερη βαναυσότητα απέναντί τους (βλ. εκκενώσεις καταλήψεων και δημιουργία κέντρων φιλοξενίας σε ξερονήσια). Επίσης η περαιτέρω υποτίμηση των μεταναστών τους μετατραπεί σε φθηνά εργατικά χέρια για τα ντόπια αφεντικά, που ακόμα και πυροβολημένοι δε βρίσκουν το δίκιο τους. Σε κοινωνικό επίπεδο είναι αδύνατο να μην αντιλαμβανόμαστε ότι η ισλαμοφοβία οδηγεί σε γκετοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών με αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από ντόπιους κι εν γένει την αποξένωσή τους χωρίς να μπορούν να αλληλεπιδρούν μαζί τους, συντηρώντας το φαύλο κύκλο της ισλαμοφοβίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε είναι ότι είτε το ελληνικό κράτος είτε ντόπιοι πλουτίζουν σε βάρος χιλιάδων νεκρών μεταναστών/προσφύγων. Από τη μία καθημερινά μαθαίνουμε για νέους ντόπιους διακινητές και από την άλλη το ελληνικό κράτος λαμβάνει όλο και πιο ενεργό ρόλο στην συμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή. Ποτέ δεν πείραξε ένας μουσουλμάνος με λεφτά έτοιμα να τα επενδύσει στον ελλαδικό χώρο αλλά πάντα πειράζει ο κατατρεγμένος/η πρόσφυγας/ισσα που ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον. Από την πλευρά μας , αντιλαμβανόμαστε πως η θέση μας είναι δίπλα στους μετανάστες προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη! Ο εχθρός, από όποια πλευρά των συνόρων κι αν είμαστε, είναι ένας και είναι κοινός! Το ελληνικό κράτος καθημερινά δίνει έδαφος και χρήματα στηρίζοντας τον πόλεμο στην Συρία που οδηγεί στον ξεριζωμό όλο και περισσότερους μετανάστες και μετανάστριες! Μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ζητάει το δικό του κομμάτι στην πίτα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και του διεθνούς Κεφαλαίου. Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε τέτοιο πόλεμο και εντοπίζουμε τον εχθρό μας στο πρόσωπο των αφεντικών και του κράτους!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΚΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου palionekrotomeio.espivblogs.net