ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες απόβαση δεκάδων μπάτσων σε Χίο και Λέσβο με σκοπό να προστατέψουν τα «έργα» της ακροδεξιάς κυβέρνησής τους. Ουσιαστικά η λύση που δίνεται στο μεταναστευτικό είναι κλειστές φυλακές για τους μετανάστες, για ανθρώπους δηλαδή που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και ήθελαν απλά να σώσουν τη ζωή τους.

Οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι που τόσο καιρό, ύστερα και από τα ρατσιστικά παραληρήματα των ΜΜΕ και διαφόρων ακροδεξιών σκουπιδιών, κατηγορούσαν τους μετανάστες για όλα τα δεινά, παίρνουν πλέον μια γεύση του κράτους, της καταστολής και του «ελληνικού» έθνους. Όταν τα αιτήματα τους τόσο καιρό ήταν να διώξουν τους μετανάστες, όχι γιατί ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και δεν χωρούσαν στο νησί αλλά γιατί απλά τους βρόμιζαν τον τόπο τους, νόμιζαν ότι κράτος και φασίστες ήταν σύμμαχοι στο πλευρό τους.

Φαίνεται όμως ξεκάθαρα πλέον ότι το κράτος έχει δική του ατζέντα. Στόχος του ήταν οι μετανάστες να παραμείνουν στα νησιά για να συνεχίσουν να παίρνουν κονδύλια αφού αυτή είναι η συμφωνία με Ε.Ε. Δεν ήταν απρόβλεπτο λοιπόν το γεγονός ότι τους κατοίκους των νησιών που πριν λίγο καιρό η ΝΔ έγλυφε με την ακροδεξιά της γλώσσα για λίγες ψήφους, τώρα στέλνει ΜΑΤ για να τους καταστείλει αφού δεν εξυπηρετούν πλέον τα συμφέροντά της.

Ένα είναι λοιπόν το συμπέρασμα. Όσο δημιουργούμε διαχωρισμούς στην κοινωνική βάση, στην οποία ανήκουμε ντόπιοι κ μετανάστες, τόσο περισσότερο θα βγαίνουμε εμείς οι ίδιοι χαμένοι. Τόσο πιο εύκολο θα είναι η καταστολή να μας χτυπήσει την πόρτα κάθε φορά που διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΝΑΤΟ, Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τη Μόρια

Αντιτασσόμαστε στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στην ρητορική μίσους που καλλιεργούν κράτος και παρακράτος. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια! Συλλέγουμε είδη πρώτης […]