Αντιφασιστική συγκέντρωση.Τετάρτη 18/9 στις 19:00 στο πάρκο Ακαδημίας

Με αφορμή τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγή πραγματοποιούμε αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο Ακαδημίας. Μπορεί τα ποσοστά της Χ.Α να έπεσαν αλλά συνειδητοποιούμε ότι η φασιστική ρητορική συνεχίζει να υπάρχει παντού γύρω μας.

Τετάρτη 18/9 στις 19:00 συγκέντρωση στο πάρκο Ακαδημίας.

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας καλλιτέχνης, από τον Γ. Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Φύσσα αποτελεί το γεγονός που φέρνει κυβέρνηση και ΜΜΕ αντιμέτωπες με μια κρίση αφού το φασιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής φαίνεται να μην είναι πλέον διαχειρίσιμο. Από τη μία τα πογκρόμ σε μετανάστες για να μην απαιτούν τους μισθούς τους και οι επιθέσεις στα αγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας εξυπηρετούν κράτος και αφεντικά με αποτέλεσμα την αποσιώπησή τους. Από την άλλη όμως η δολοφονία ενός «Έλληνα της διπλανής πόρτας» (όπως φάνηκε σε αντιδιαστολή με την δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν 6 μήνες πριν) και το ξεκάθαρα ναζιστικό πρόσωπο που πλέον προβάλλει δεν μπορούν να αποσιωπηθούν, δημιουργώντας αντιδράσεις στην κοινωνία. Αυτό αναγκαστικά οδήγησε στην δικαστική τους δίωξη και περιθωριοποίηση τους. Στην πραγματικότητα όμως ο φασισμός παραμένει απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του κράτους αλλά απαιτεί νέο τρόπο διαχείρισης του.

Από την δολοφονία του Φύσσα μέχρι τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό παρατηρούμε πτώση της Χ.Α. αλλά όχι του φασιστικού λόγου. Παρά τις προσπάθειες της ΧΑ να ξαναβγεί στο προσκήνιο, μέσα από τις φασιστογιορτές του Μακεδονικού, αποτυγχάνει και αυτό αποτυπώνεται με το χαμηλό ποσοστό της στις τελευταίες εκλογές (7/19). Τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας γίνονται όλο και πιο ισχυρά , με αποκορύφωμα τα συλλαλητήρια, υιοθετώντας ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Μεγάλος κερδισμένος από όλο αυτό είναι η ΝΔ που με μια ακροδεξιά στροφή θέλησε και κατάφερε να ενσωματώσει μεγάλο ποσοστό των παραπάνω συντηρητικών κομματιών. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η ΧΑ έχασε μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων , οι φασιστικές λογικές συνεχίζουν να υπάρχουν στην κοινωνία. Πλέον είναι ψηφοφόροι της ΝΔ, της χουντικής Ελληνικής Λύσης ή απογοητευμένοι πατριώτες που συνεχίζουν με το λόγο τους να διχάζουν και να στέκονται ενάντια σε κάθε μορφή αγώνα.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι ο οργανωμένος φασισμός έκανε τη δουλειά που του αναλογεί στη συγκεκριμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Σκοπός του είναι ο κοινωνικός διχασμός και ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από την πραγματική ρίζα του προβλήματος και τον πραγματικό εχθρό. Δεν είναι, όπως θέλησαν να μας πείσουν, σε καμία περίπτωση ο μετανάστης που του «κλέβει» την δουλειά, ο πούστης που θίγει τον ανδρισμό του, ο μουσουλμάνος που απειλεί την θρησκεία του, ο αναρχικός ή ο αριστερός που μηδενίζει την έννοια της πατρίδας του, ο βορειομακεδόνας που κλέβει το όνομα και την ιστορία του. Για εμάς ο πραγματικός εχθρός για το κοινωνικό σύνολο είναι το αφεντικό του που δεν το πληρώνει, που το υποχρεώνει να δουλεύει δωδεκάωρα και Κυριακές και το κράτος που του αφαιρεί εργατικά δικαιώματα υπηρετώντας τα θέλω των αφεντικών.

Έτσι, στις δύσκολες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, το κράτος θα πάρει από το χέρι τον φασισμό και τον εθνικισμό που τόσα χρόνια σκόπιμα καλλιεργεί ώστε να διεκπεραιώσει στην μέγιστη έκφανση τους όλα τα προηγούμενα. Είναι το εργαλείο αυτό που έχει την δυνατότητα να δράσει εκεί που το κράτος δεν μπορεί λόγω του κοινωνικού του προσωπείου και να κάνει την βρώμικη δουλειά για αυτό: καταστέλλει εργατικές απεργίες, χτυπάει τους πιο εξαθλιωμένους εργάτες-τους μετανάστες, επιτίθεται στο κίνημα και σε κάθε μορφή αντίστασης πάντα προς όφελος του κεφαλαίου. Παράλληλα για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή χτυπάει λοατκι άτομα, τοξικοεξαρτημένους και γενικά ότι δεν του γεμίζει το μάτι. Ο φασισμός δεν έχασε ποτέ σε αυτήν την χώρα και πάντα έβρισκε κοινό για να τον διατηρεί στο παρασκήνιο μέχρι να φανεί χρήσιμος.

Είναι πλέον φανερό πως η μάχη με τον φασισμό δεν τελειώνει με την έξοδο της εκάστοτε ΧΑ από την βουλή αλλά με συνεχείς αγώνες. Καλούμε όλα τα αγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας να ταχθούν μαζικά και μαχητικά εναντίον του μέχρι την εξάλειψη της φασιστικής ρητορικής και δράσης στον δημόσιο χώρο.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΕΝΝΑ “ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ” ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ,

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Πάρκο Ακαδημίας
Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου
palionekrotomeio.espivblogs.net