Αλληλεγγύη στην κατάληψη Τερμίτα, Κατάληψη πρυτανείας ΔΠΘ 15/9/17

Έληξε η κατάληψη της πρυτανείας του δημοκριτειου πανεπιστημίου θράκης στην Κομοτηνή, που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης για την κατάληψη Τερμίτα. Στη δράση συμμετείχαν σύντροφισσες/οι από το αναρχικό στέκι Utopia A.D., τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante (κομοτηνή), και την κατάληψη παλιού νεκροτομείου (αλεξανδρούπολη).

Οι σύντροφισσες/οι που κατέλαβαν τον χώρο, ζήτησαν από το προσωπικό να αποχωρήσει, όπως και έγινε, και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, το οποίο στάλθηκε και με fax από την κατειλημμένη πρυτανεία προς άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανάμεσα τους και το πανεπιστήμιο θεσσαλίας.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Προχωράμε στη σημερινή συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του Δ.Π.Θ. ως ένδειξη
αλληλεγγύης στην κατάληψη Τερμίτα (Βόλος).Η επιλογή της πρυτανείας διόλου τυχαία μιας και η πανεπιστήμιο ΑΕ. Βόλου είναι η κύρια υπεύθυνη για τη στοχοποίηση και την κίνηση όλων των διαδικασιών για την καταστολή της Τερμίτας. Η πρυτανεία του ΔΠΘ είναι ο κοντινότερος και κυριότερος εκφραστής οικονομικό-αναπτυξιακών πανεπιστημιακών λογικών. Είμαστε σίγουροι/ες ότι σε ανάλογη περίπτωση το πανεπιστήμιο Θράκης θα κινούταν με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατα τα σκάνδαλα που ξεμπροστιάζουν αρχικά το Σιμόπουλο και στη συνέχεια τον Καραμπίνη (πρώην πρυτάνεων ΔΠΘ), και μας δείχνουν ξεκάθαρα τις σχέσεις πανεπιστημίου με ιδιώτες (βλ. Χούτο) και κεφάλαιο . Φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρο πανεπιστημιακοί και κρατικοί θεσμοί να επιτίθενται σε αυτοοργανωμένους κατειλημμένους χώρους με πρόσχημα την αξιοποίησή τους, όπως είναι τα πρόσφατα
παραδείγματα απειλής της Rosa Nera (Χανιά), Mundo Nuevo (Θεσσαλονίκη) και στο παρελθόν της ΔΕΛΤΑ και δεκάδων ακόμα .
Το πανεπιστήμιο το αντιλαμβανόμαστε ως έναν ακόμα συνεχιστή και εδραιωτή του κράτους-καπιταλισμού και ως τέτοιο δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα των προυχόντων. Ο Πετράκος, πρύτανης του Π. Θεσσαλίας, δεν είναι κανένας τυχαίος ‘’διανοούμενος’’ ακαδημαϊκός που πασχίζει για να μας μορφώσει. Κάτι μας βρωμάει έχοντας διατελέσει γενικός γραμματέας επενδύσεων και ανάπτυξης στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Οι στόχοι αυτού και του θεσμού που εκπροσωπεί δεν είναι άλλοι από την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία στελεχώνονται από φοιτητές/τριες που δουλεύουν άμισθοι προς όφελος των αφεντικών, παράγοντας τεχνογνωσία για οπλικά συστήματα, έλεγχο του φυσικού πλούτου με αποτέλεσμα
τη λεηλασία της φύσης και περαιτέρω εκμετάλλευση-χειραγώγηση του εργατικού δυναμικού.
Έτσι βλέπουμε ένα πολύ καλά καμουφλαρισμένο λύκο που μας κατασπαράζει με τρόπο.
Η Τερμίτα και κάθε Τερμίτα είναι αυτοοργανωμένοι χώροι που ψάχνουν τρόπους για την
ανατροπή αυτής της εξουσιαστικής και εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Ένα ζωντανό πείραμα που καθημερινά ζυμώνεται και στήνει εμπόδια σε ό,τι προσπαθεί να καταπατήσει οποιαδήποτε ελευθερία μας. Συγκεκριμένα η Τερμίτα, πέρα από τις πολιτικές πράξεις και δομές όπως καλέσματα σε πορείες, συλλογικές κουζίνες αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις, συνελεύσεις κ.α., αποτελεί σπίτι για άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα καταβολής ενοικίου και αρνούνται την ιδιοκτησία συνειδητά. Τέτοιου είδους εγχειρήματα έρχονται ως αντιπαράδειγμα του κομφορμιστικού μοντέλου ζωής που αναπαράγεται σε σχολεία, πανεπιστημιακούς χώρους και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Για αυτούς τους λόγους στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι με τέτοιες ιδέες και πράξεις και υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε προσπάθεια καταστολής θα μας βρίσκουν εχθρικά απέναντι τους.

ΟΠΟΙΟ ΚΩΛΟΧΕΡΟ ΠΡΥΤΑΝΗ, ΠΑΠΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΠΑΤΣΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου , UTOPIA A.D., Ε.Κ.Χ. ADELANTE